Είστε εδώ Αρχική » Μηνύματα » ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

print
email
Τελευταία ενημέρωση 01 Δεκ 2013 09:41 από Vasilis Garidis

ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 Αγαπητοί συμπατριώτες

  Με την επικοινωνία μου μαζί σας θέλω να εκφράσω τη χαρά μου  από την επίσκεψη που  πραγματοποίησε κλιμάκιο Ευρωβουλευτών, στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου για να δει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Καθοριστική για την έκβαση της όλης υπόθεσης- όπως όλοι αναγνωρίζουμε και ευγνωμονούμε γι αυτήν - ήταν η συμβολή του συμπατριώτη μας κ Γιάννη Παπαδόπουλου γιατρού, δ/ντή της ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Jolimont στις Βρυξέλλες.
Περιμένουμε πλέον το επίσημο πόρισμα της αυτοψίας και ελπίζουμε η Πολιτεία να το σεβαστεί, παρότι μέσω φορέων της  έχει διαπιστώσει την κακή χωροθέτηση του ΧΥΤΑ, κακοτεχνίες στην κατασκευή του και τη δυσλειτουργία του, εντούτοις παραμένει σχεδόν αδρανής με δευτερευούσης σημασίας μικροπαρεμβάσεις.
Χαιρετίζουμε επίσης τη δήλωση της κ. Δημάρχου Σουλίου στο ΑΠΕ, όπου εκφράζει την έντονη ανησυχία της ότι(αντιγράφω από το διαδίκτυο): " ο ΧΥΤΑ μπορεί να μετατραπεί σε μια ξέχειλη δεξαμενή, λόγω βροχοπτώσεων τη χειμερινή περίοδο, με κίνδυνο να πέσουν απόβλητα στο ρέμα του κάμπου της Παραμυθιάς". Με μια παρατήρηση όμως: Δεν πρόκειται για κάποιο ρέμα αλλά για το ιστορικό ποτάμι του κάμπου, τον ΚΩΚΥΤΟ (από το κωκύω που σημαίνει θρηνώ και οδύρομαι), ποταμό των ολολυγμών και των θρήνων διότι πλημμύριζε από τα δάκρυα των νεκρών, ποταμό που συμβάλλει στον  Αχέροντα (ο άχεα ρέων,ποταμός δηλαδή του άγχους και των αναστεναγμών) που μαζί με τον Πυριφλεγέθοντα (ο αναδίδων πυρ και φλόγες)είναι κατά τη Μυθολογία οι τρεις ποταμοί του Άδου. Τα γνωρίζει αυτά η κ. Δήμαρχος, όπως επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του ιστορικού Δήμου μας όταν επικαλούμαστε τις παραδόσεις του.

ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρήστος Νικ. Ζήκος, τ. Σχολικός Σύμβουλος
από τον Ξηρόλοφο
κάτοικος Πατρών
Θεοκρίτου 7
264 43 Πάτρα
 τηλ. 2610 427466
693 8840417                                                                                                                                                                                                  
Έχει διαβαστεί 6229 φορές
Ετικέτες: μηνυματα